Monday, March 26, 2012

Toch even iets over die Nacht van de Vlaamse Televisie sterren...

Als ik het goed begrepen heb is de Oscar uitzending voor Vlaamse Televisie sterren voorbehouden aan alle zenders die zich richten tot het Vlaamse publiek. In praktijk komt dat blijkbaar neer op een thuiswedstrijd tussen VRT en VTM sterren. Dat is zoiets als de echte Oscars, maar dan alleen met sterren van Warner Bros en Twentieth Century Fox.
Iemand in mijn nabijheid merkte op dat in een tijd waarin iedereen moet besparen, de VRT dit jaar blijkbaar niets beter te doen had dan een gigantische show op te zetten om zichzelf en een pak sterren, toch niet de minst bedeelden in onze maatschappij, te bewieroken. Ik zelf had de indruk naar een pompeus bedrijfsfeest te kijken. Ik voelde ook een lichte irritatie bij de talrijk aanwezige journalisten in de zaal. Mensen die nieuws maken, mensen die anderen voortdurend kritisch menen te moeten benaderen op televisie. Maar die zich dan wel meten met koks, bimbo’s en zangers. Voor zover ik me herinner heb ik bij de echte Oscars nog nooit journalisten en news ankers weten meedingen naar een beeldje. Niet dat ik iets tegen tv sterren heb. Integendeel. Zo ben ik dit jaar een waarachtige tv ster tegengekomen. DE tv ster van het afgelopen jaar is volgens mij een Belg van Marokkaanse afkomst. Iets meer dan een jaar geleden werkte hij nog op de help desk van Mobistar. Na zijn uren maakte hij muziek en begeleidde hij andere artiesten van buitenlandse afkomst. Hij kreeg toen de kans om zich bij te scholen in montage en camerawerk. Hij verliet de help desk van Mobistar om de ‘sprong’ in het ongewisse te wagen. Nu maakt en presenteert hij zijn eigen tv programma op Life!tv. Hij werkt dag en nacht, hij filmt en monteert alleen. Hij belt zelf al zijn gasten, rijdt hen naar de studio die hij zelf bouwde in kelder van zijn huis. Tegelijkertijd begeleidt hij nog enkele scholen om hun ‘moeilijke’ leerlingen met buitenlandse roots in deze samenleving op het juiste pad te houden. Zijn naam is Said Aghassaiy, alias Pita Said. Hij componeerde het enigste Nederlandstalige lied dat in 2011 de Ultratop 100 haalde. Elk weekend zingen tienduizenden voetbal fans zijn lied “Waar is da feesje, hier is da feesje”. Inkomsten van Sabam tot nog toe: 0 (nul dus) Euro. In zijn muziekprogramma op Life!tv, “Music 41” laat hij clips zien van andere artiesten. Geen enkele van de artiesten wiens clips hij speelt krijgen airtime op VRT en VTM, want op hun scherm is geen plaats voor rappende Marokkanen, Turken, Congolezen of anderen. Ik weet niet, maar Pita Said, dat is volgens mij iemand die zo’n televisie beeldje echt verdient.

Saturday, March 24, 2012

Prestigieuze mountainbikerace ‘ABSA Cape Epic South Africa’ op Life!tv

Life!tv haalt de rechten binnen van de ABSA CAPE EPIC in Zuid Afrika, één van de meest prestigieuze mountainbikewedstrijden ter wereld. Van 25 maart tot en met 1 april 2012 zal Life!tv een dagelijks overzicht van alle etappes vanuit Zuid-Afrika uitzenden. Niemand in België zendt de race uit terwijl de Belgische mountainbike top in de wedstrijd meerijdt.

Vanaf zondag 25 maart tot 1 april breekt Life!tv elke dag 2 maal in in het bestaande zendschema:

- rond 17u30: een overzicht van 15 minuten

- rond 21u00: de hoogtepunten in een overzicht van 26 minuten

De ABSA Cape Epic is de zwaarste meerdaagse mountainbike race ter wereld. Ook voor de tiende editie vormt de provincie West-Kaap het decor van de ultieme race voor meer dan 1.000 professionele en amateur mountainbikers uit heel de wereld. De wedstrijd omvat een parcours doorheen 800 km ongerepte natuur, inclusief 16 km van de mooiste bergpassen van Zuid-Afrika. Het begin- en eindpunt ligt traditioneel in het Zuid-Afrikaans wijndomein Lourensford Wine Estate.

De ABSA Cape Epic is een erg prestigieuze wedstrijd die als gechronometreerde wedstrijd aanzien geniet, maar waarbij eveneens veel aandacht gaat naar het extra-sportieve zoals gezondheid, veiligheid en wedstrijdgenot. Het hoge aantal deelnemers dat de eindmeet haalt, meer dan 90%, bewijst dat. De deelnemers worden onderverdeeld in vier categorieën, en elk team bestaat uit twee personen: Heren, Dames, Mixed en Masters (+40j).

Voor meer informatie contacteer:
Sven Verresen, sverresen@thinkmedia.be
Gert Van Mol, gvanmol@thinkmedia.be