Tuesday, April 23, 2013

Persbericht: Life!tv groeit uit tot tweede grootste zender in digitale zender pakket van Telenet

Volgens recente gegevens zou Life!tv Broadcasting Company nv uitgegroeid zijn tot de tweede grootste zender in het digitale zender pakket van Telenet. Terwijl het marktaandeel van de andere zenders daalt of stabiel blijft is Life!tv de enigste zender die een explosieve stijging laat optekenen. Een uniek productiesysteem van licentiehouderschappen en de creatie van een nieuw TV merk tijdens de nacht liggen hiervan aan de basis.

De stijging begon volgens ingewijden duidelijk te worden tijdens het laatste kwartaal van 2012.
Gert Van Mol, CEO Life!tv Broadcasting Company nv: “In het laatste kwartaal van 2012 startten we met enkele nieuwe sportprogramma’s. Een van deze programma’s is Sportbeat, een sport programma dat zich concentreert op sporten die minder in beeld komen op andere zenders, zoals het futsal, korfbal, vrouwen handbal, vrouwen voetbal, vrouwen rugby, en volleybal.

Daarnaast volgden we een 23 tal ondernemers uit Vlaanderen op hun expeditie in de Africa Eco Race. Vervolgens zonden we ook het wedervaren uit van een 150 tal Vlamingen op mountainbike expeditie in Togo. Deze programma's versterkten de positie van onze vaste pijlers Pitstop TV van Peter Baert en TVCC van Erik Klerckx. Naast deze sportprogramma's ontwikkelden we de avond en nacht met enkele fel gesmaakte documentaires van Missitems en de reeks Tease & Please van de organisatrice van de Erotica Beurzen. Ik denk dat het succes van al deze programma’s vooral te danken is aan de verankering van lokale Vlaamse content op Life!tv.”

Alle programma’s op Life!tv worden nu gemaakt volgens het systeem van licentiehouderschappen, een uniek systeem dat alleen bij Life!tv wordt toegepast, maar nu ook weerklank begint te vinden bij andere zenders:
Gert Van Mol: “Ik denk dat men mij in de zomer van 2011 gevraagd heeft om Life!tv te herstructureren juist omdat ik niet uit de TV wereld kwam, en met een klare kijk, -out of the box- oplossingen kon bedenken om de zender te stabiliseren en te doen groeien. In mijn tijd bij The Wall Street Journal startte ik met de organisatie van evenementen volgens een soort licentiehouderschap vanuit business schools en universiteiten. Dat principe heb ik bij Life!tv verder uitgediept. Nu is het het enigste systeem bij Life!tv dat voor nieuwe content zorgt. In het kort komt het erop neer dat een licentiehouder een expert of expert groep is uit een bepaald vakgebied dat ons als mannelijke TV zender erg interesseert. Deze expert of expertgroep kan bij ons een licentie bekomen om een TV programma te concipiëren (bedenken), produceren (maken), en commercialiseren (verkopen).

Het gaat hierbij om een EN/EN verhaal. Onze inkomsten groeien dan via een commissiesysteem op de verkoop van de licentiehouder. De inhoud van de content wordt door ons bewaakt, voor de rest krijgen de licentiehouders een mediapakket van Think Media titels zoals P, Ché, Menzo, Clint, nr10, MotorWereld enz. ter beschikking om hun programmaverkoop te ondersteunen.”
De explosieve groei komt uiteindelijk door de introductie van een nieuw TV merk, namelijk CLUB41.
Gert Van Mol, CEO Life!tv Broadcasting Company: “Life!tv had reeds een erotisch programma van middernacht tot 6 uur ‘s morgens toen ik de zender onder handen kreeg. Het was een vis noch vlees programma dat zich baseerde op het tele-shopping concept waarbij men moest bellen en sms-sen naar enkele vrouwen op een sofa. Op het moment dat de TV oorlog uitbrak tussen Vmma en VT4, maakten deze zenders de keuze om al hun erotische programma’s af te voeren, en dit in wezen om hun adverteerders niet voor het hoofd te stoten.

Op dat moment dienden wij te beslissen ons bestaande erotische programma te behouden, te stoppen of te veranderen in een echte erotische nacht. We kozen voor het laatste. We zochten en vonden een nieuwe licentiehouder uit de erotische industrie waardoor wij geen financiële risico’s liepen om de volledige nacht te hervormen met films en spelletjes. We startten met het uitzenden van veelal Amerikaanse soft erotische films die toen onmiddellijk ter beschikking waren, gekoppeld aan een verdienmodel op het internet, aangezien Telenet niet bereid was mee te stappen in een transfermodel van soft naar hard materiaal via de rode knop. Wij organiseren nu een soort perverse uitstroom van TV kijkers, aangezien presentatrice Betty de kijkers vertelt dat als men meer en harder materiaal wil zien, men eigenlijk het tv toestel moet verlaten om naar onze website te gaan. Het unieke is dat terwijl we voortdurend kijkers naar het internet sturen, we toch meer en meer kijkers naar CLUB41 op TV weten te leiden. Ondertussen namen we de tijd om met nieuwe partners en licentiehouders lokale Vlaamse erotische content te produceren. Deze content beginnen we binnen enkele weken uit te zenden waardoor ik vermoed dat we binnen afzienbare tijd de grootste TV zender in het digitale zender pakket van Telenet zouden kunnen worden.”

Life!tv en cijfermateriaal:
Gert Van Mol: “Life!tv heeft geen CIM cijfers. Wij kunnen dus ook geen harde cijfers meedelen of garanderen. Recente onafhankelijke peilingen evenwel leiden ertoe om te kunnen stellen dat we vorige zomer zo’n 30.000 kijkers per dag konden bereiken, en dat er nu gemiddeld een 190.000 kijkers per dag op ons afstemmen, dat is inderdaad een significante stijging. Het is echter nog geen reden om victorie te kraaien, de TV wereld is bijzonder hard en competitief. Onze toekomst ligt hierbij niet alleen op TV maar in een multidisciplinaire aanpak waarbij het verdienmodel voor kleinere digitale zenders niet via de klassieke kanalen kan gerealiseerd worden, maar door in te spelen op technologische innovaties gebaseerd op Vlaamse content."

Meer info:
Life!tv Broadcasting Company
redactie@lifetv.be