Saturday, March 24, 2012

Prestigieuze mountainbikerace ‘ABSA Cape Epic South Africa’ op Life!tv

Life!tv haalt de rechten binnen van de ABSA CAPE EPIC in Zuid Afrika, één van de meest prestigieuze mountainbikewedstrijden ter wereld. Van 25 maart tot en met 1 april 2012 zal Life!tv een dagelijks overzicht van alle etappes vanuit Zuid-Afrika uitzenden. Niemand in België zendt de race uit terwijl de Belgische mountainbike top in de wedstrijd meerijdt.

Vanaf zondag 25 maart tot 1 april breekt Life!tv elke dag 2 maal in in het bestaande zendschema:

- rond 17u30: een overzicht van 15 minuten

- rond 21u00: de hoogtepunten in een overzicht van 26 minuten

De ABSA Cape Epic is de zwaarste meerdaagse mountainbike race ter wereld. Ook voor de tiende editie vormt de provincie West-Kaap het decor van de ultieme race voor meer dan 1.000 professionele en amateur mountainbikers uit heel de wereld. De wedstrijd omvat een parcours doorheen 800 km ongerepte natuur, inclusief 16 km van de mooiste bergpassen van Zuid-Afrika. Het begin- en eindpunt ligt traditioneel in het Zuid-Afrikaans wijndomein Lourensford Wine Estate.

De ABSA Cape Epic is een erg prestigieuze wedstrijd die als gechronometreerde wedstrijd aanzien geniet, maar waarbij eveneens veel aandacht gaat naar het extra-sportieve zoals gezondheid, veiligheid en wedstrijdgenot. Het hoge aantal deelnemers dat de eindmeet haalt, meer dan 90%, bewijst dat. De deelnemers worden onderverdeeld in vier categorieën, en elk team bestaat uit twee personen: Heren, Dames, Mixed en Masters (+40j).

Voor meer informatie contacteer:
Sven Verresen, sverresen@thinkmedia.be
Gert Van Mol, gvanmol@thinkmedia.be