Sunday, October 13, 2013

MC-Livebox: nieuw fuif concept voor jongens en meisjes van 12 tot en met 16 jaar

Wij krijgen meer en meer de vraag van onze twee tieners of ze op vrijdag- of zaterdagavond naar een fuif mogen gaan. We stemmen dan -meestal met een vragende blik naar elkaar of soms met een bang hart- zo nu en dan toe. Om dan achteraf te constateren dat onze dertienjarige zijn eerste halve pint heeft gedronken. Of dat onze 12 jarige alleen stiekem een colaatje buiten de zaal is gaan drinken omdat cola drinken op een fuif niet cool is. Of dat er heel wat rolmodellen jonger dan 16 rondlopen met een stoere sigaret in de hand.

Niet dat we daar moraalridder over willen gaan spelen, niet dat dat allemaal per se slecht is, maar die jongens en meisjes tussen 12 en 16 moeten in hun hoofd zo geweldig bezig zijn met allerlei invloeden en prikkels dat ze soms niet aan dansen toekomen !

Daarom hebben we het plan opgevat om met al onze jongens (2 tieners en 2 net-niet tieners) een soort van Veilig Fuiven Concept op te zetten waar uiteindelijk vooral ouders met een gerust(er) hart hun jongens en meisjes naar toe kunnen sturen op een vrijdag- of zaterdagavond.

De naam van het concept is MC-Livebox (uitleg hieromtrent later). De organisatie werd ondergebracht in een vzw. Ouders, maar vooral jongens en meisjes die geïnteresseerd zijn om mee te werken, en vooral om ook iets bij te leren, want samen een fuif organiseren is ook samen mini-ondernemen, zijn welkom om contact met ons op te nemen.

MC-Livebox
Het 'Veilige Fuiven Concept'

Fuif voor meisjes en jongens van 12 tot en met 16 jaar.
Elke fuif start om 20 uur en eindigt om 23.59 uur.
Geen alcohol.
Geen sigaretten.
Geen drugs.
Organisatie in handen van de jeugd.
(Onzichtbare) ouderlijke hulp en controle.

Uniek dubbelconcept:
1. Fuiven in de grote zaal.
2. Standjes van ondernemende jongens en meisjes in de inkom, met eigen gemaakte drank, hapjes, geschenken, allerhande (om mini-ondernemerschap te stimuleren en om een zakcentje bij te verdienen)

Een MC-Livebox fuif brengt muzikale live acts gevolgd door spectaculaire DJ's.
Eerste MC-Livebox fuiven:
zaterdag 21 december 2013, Dienstencentrum Schilde
vrijdag 14 februari 2014, Dienstencentrum Schilde
vrijdag 4 april 2014, Dienstencentrum Schilde

Interesse ?
Contacteer Vic, Bob, Max, Lenz of hun papa (gert.vanmol@groepg.eu)