Saturday, January 07, 2012

Miss Belgium live on Life!tv Sunday night 8-1, thanks to Herrera Recruitment

DE “MOOISTE” RECRUTERING


Wij zijn als rekruteringsbedrijf gespecialiseerd in sales en (e-)marketingprofielen heel blij in partnerschap te gaan met Miss België, want zeg nu eerlijk: is er een mooier staaltje van rekrutering te vinden dan deze? En dat bedoelen wij zowel letterlijk als figuurlijk, maar ook inhoudelijk:

Het begint met een voortraject: vanuit diverse media komen een hele reeks kandidaten zich voorstellen en daaruit wordt een “shortlist” gedestilleerd waarna deze kandidaten dan verder mogen in een gestructureerd geheel van opleidingen, individuele begeleidingen en teambuildings.

Ze worden klaargestoomd voor de ultieme selectieshow op televisie. De finale aanwerving wordt letterlijk bekroond in een glansrijke finale, een pracht van muziek en kleur waarin de kandidate even lijkt te zweven van blijdschap in een ultieme opwelling van geluk.

Geen tijd om daarvan te profiteren evenwel: via een strikte planning en een sterke begeleiding zal onze winnaar een heel jaar als ambassadrice ons land vertegenwoordigen, het uitgangskaartje van een beauty met inhoud: België vertegenwoordigen is vandaag geen sinecure….

De parallellen met de werving en selectie van bvb vertegenwoordigers is opmerkelijk: een bedrijf zoekt echte ambassadeurs die naar waarden, stijl en inhoud volledig overeenstemmen met het bedrijf, maar ook met het doelpubliek van klanten. Verkopen vandaag vraagt een mix van vakmanschap en kennis: net zoals bij Miss Beauty gaan wij eerst selecteren op basis van een “ideale” match en nadien vullen wij de eventuele “probleempunten” in door een doordachte op maat gemaakte cocktail van opleidingen en individuele begeleidingen, voor de kandidaat, maar ook voor het bedrijf.

En ook hier begint het dan écht: een kandidaat moet quasi direct inzetbaar en productief zijn: een investering in sales die pas na jaren rendeert, is vandaag niet meer aan de orde.

De organisatie van Miss België is daarin een toonbeeld van directe inzetbaarheid en dito rendement wat wij maar al te graag ondersteunen.

De Herrera Recruitment Directie